About

Rođen 1964. godine kao vrlo radoznao, posebno kada je tehnika u pitanju.

Fotografijom sam se bavio još kao klinac, zahvaljujući ocu koga je to isto zanimalo, koristio sam razvijač, fiksir, Upu za povećavanje, a sve to u svojoj sobi, ćebe na prozoru i crvena  lampa na stolu.

Od tog doba je prošlo 35 i više godina i priznajem da sam sada sve luđi za posmatranjem sveta kroz objektiv. Neki od vas će potpuno razumeti osećaj da kada idete ulicom sve okolo vidite na neki svoj način, a ne kao “sav normalan svet”.

U ovim predstavljanjima je sasvim uobičajeno da se navede profesija i ostale stvari, pa ću ukratko – novinar sam, u tom poslu od sredine osamdesetih godina prošloga veka. Počeo na radiju, pa malo televizije, pa onda nekoliko godina radio u Tanjugu, pa u frankfurtskim Vestima, pa sada u Večernjim novostima. Jedino što mi je žao, kada pogledam na to vreme koje je iza mene u ovom poslu, je što nisam sve vreme držao kameru već sam se bavio pisanjem.

Znam da kažem da je fotografija moja terapija. Zbog realnosti koja nas okružuje. Treba čovek da je gleda iz svog ugla kako bi ostao normalan. I zato svima koji žele da nađu mir, neka pokušaju da se bave ovim divnim načinom života. Fotografisati je danas veoma jeftino (naravno treba uložiti nešto na početku ali se to višestruko vrati), potrebno je samo da šetate i gledate. Kada dođete kući, uživancija je pregledati snimljeno, izdvojiti dobre kadrove i onda ih obrađivati. Nekada laboratorija, danas Lightroom ili neki sličan program. To je moj način da se osećam dobro.

Eto, za sada toliko, trudiću se da sajtu što češće dodajem novi materijal da ne bude dosadno 🙂

Share Button