About

Rođen 1964. godine kao vrlo radoznao, posebno kada je tehnika u pitanju.

Fotografijom sam se bavio još kao klinac, zahvaljujući ocu koga je to isto zanimalo, radio sam sa razvijačem, fiksirom, Upom, u svojoj sobi sa ćebetom na prozoru i crvenom lampom.

Od tog doba je prošlo 35 i više godina i priznajem da što sam stariji sve sam luđi za slikanjem, ili fotkanjem, kako vam drago. Neki od vas će potpuno razumeti osećaj da kada idete ulicom sve što pogledate pokušavate da kadrirate, razmišljate koliko da podeskponirate, šta sa dubinskom oštrinom, koliko ima svetla, koji ISO, itd… Jeste malo blesavo za neki svet koji to ne razume, ali divno je biti u tom filmu.

Inače, u ovim predstavljanjima je sasvim uobičajeno da se navede profesija i ostale stvari, pa ću ukratko – novinar sam, u tom poslu od sredine osamdesetih godina prošloga veka. Počeo na radiju, pa malo televizije, pa onda nekoliko godina radio u Tanjugu, pa u frankfurtskim Vestima, pa sada u Večernjim novostima. Prošao dakle sve medije, a kao kruna svega i mog bavljenja kompjuterima od puberteta – sada radim na webu.

Iskren da vam budem, što sam više u fotografiji (dakle, što sam stariji), sve više bežim od vesti i načina kako se one plasiraju. Zato znam da kažem da je fotografija moja terapija. I svima koji žele da nađu svoj mir, neka pokušaju da se bave ovim divnim načinom života. Fotografisati je danas veoma jeftino (naravno treba uložiti nešto na početku ali se to višestruko vrati), potrebno je samo da šetate i gledate. Kada dođete kući, uživancija je pregledati snimljeno, izdvojiti dobre kadrove i onda ih obrađivati. Nekada laboratorija, danas Lightroom ili neki sličan program.

Eto, za sada toliko o meni, a ja ću se truditi da na ovom sajtu što češće dodajem novi materijal da ne bude dosadno 🙂

Share Button